Accordeonles

Geplaatst in Archief | 2 reacties

Voor wie zijn de lessen bedoeld?

Vanaf absolute beginner ben je welkom. Behalve balkanmuziek kun je in principe allerlei stijlen bij mij leren. Alleen als je een gevorderde muzikant bent en je bv. tangomuziek wilt leren spelen stuur ik je naar iemand anders door omdat tango mijn specialiteit niet is.

Wat kan ik je allemaal leren?

  • accordeon leren spelen met of zonder bladmuziek
  • noten leren lezen
  • akkoorden spelen met de rechterhand zodat je goed kunt begeleiden
  • improviseren en 2e stemmen maken vanuit akkoorden
  • repertoire opbouwen, setjes maken en die met behulp van bruggetjes laten doorlopen
  • voor- en tussenspel zelf kunnen maken
  • een nummer dat je al kent in een andere toonsoort spelen (transponeren)

Wat gaan we spelen?

Allerlei muziekstijlen, van Balkan tot cajun, levenslied of kinderliedje, en wat je zelf meeneemt.

Wie ben ik?

Al heel jong werd ik gegrepen door balkanmuziek, daar ligt ook mijn accent. Tijdens mijn conservatoriumopleiding met hoofdvak blokfluit ben ik accordeon gaan spelen. Na allerlei andere bandjes en groepen speel ik nu in het trio ‘De Ets’ met Eddy Tijssen en Adri Berkhout. Je kunt zowel ‘De Ets’ als mijzelf als muzikant inhuren voor bijna elke gelegenheid.

Hoe gaat het met afspraken maken en betalen?

Ik werk in principe niet met vaste tijden. Je kunt een 5 of 10 ‘rittenkaart’ aanschaffen en voor elke les een aparte afspraak maken. Afzeggen of verzetten kan tot 24 uur voor de les plaatsvindt. Binnen 24 uur voor de les afzeggen = doorbetalen. Op verzoek stuur ik je de tarieven voor 5 en 10 rittenkaarten in een pdf toe.

Proefles

Een keertje proberen? Een proefles van 45 minuten kost € 32

Accordeon in de volksmuziek

Accordeon speelt in de muziek van veel verschillende culturen een belangrijke rol. Als begeleidingsinstrument, maar ook als melodie-instrument. Veel van die muziek is bedoeld als dansmuziek, muzikanten moeten de dansers goed in de gaten houden om te zien of de muziek niet sneller of langzamer gespeeld moet worden. Uit het hoofd kunnen spelen is dan erg gemakkelijk! Ook noten kunnen lezen is handig; je kunt zelf muziek instuderen, iets moois wat je gehoord hebt opschrijven of je eigen maaksels noteren.

 

2 Reacties

Geef ook een reactie!

  1. Smajil jasarevoc

    Waar woont u als ik het mag weten, want ik ben zelf een Bosnier en speel Balkanmuziek en ik zit al 9 jaar onder muziekles, daar leer ik noten lezen en ook nog wat liedjes. En dat Nederlandse muziek vind ik heel saai dus daarom zou ik willen weten waar dat is die muziekschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *